Minkälainen on hyvä työpaikka?

Aamulla työpaikalle saavuttaessa, työtoverit tervehtivät iloisesti ja kyselevät kuulumisia. Esimies tervehtii käytävällä ja kysyy, onko minulla tarvittavat materiaalit iltapäivän palaveriin? Samalla sain kehuja ja kannustavaa palautetta edellisen projektin loppuun viemisestä. Itse en ollut varma, pärjäänkö niin haastavan tehtävän parissa. Esimies kuitenkin kannusti minua ottamaan haaste vastaan. Pääsen työpisteelleni ja jatkan innostuneena töitä siitä mihin eilen iltapäivällä jäin. Innostuneena saamastani uudesta työtehtävästä, en ensimmäisellä kerralla kuule, kun työntoverit kyselevät jo kahvitauolle. Kahvitauolla keskustelun aiheet vaihtelevat työtehtävistä lasten urheiluharrastuksiin ja televisiossa nähtävään jalkapallo-otteluun. Työskentely nykyisessä työpaikassa on mukavaa.

Aamulla työpaikalle tulessa työkaverit eivät edes tervehdi. Vuoden päivät olen ollut täällä töissä mutta en tunne kaikkia työpaikallani. Esimies on töissä mutta liikennevalot näyttävät punaista oven pielessä. Eilen ei häntä näkynyt, sähköpostiin kuitenkin pikaisesti vastasi. En kuitenkaan saanut tarvittavaa tietoa iltapäivän palaveriin. Työpisteellä odottaa nippupapereita, jotka olisin tarvinnut jo viime perjantaina. Päätän käydä epämieluisan työn kimppuun. Eihän tätä tehtävää kukaan halunnut ja se annettiin uudelle työntekijälle. Papereita selaillessa huomaan, että kahvitaukokin on livahtanut ohi. No, onhan siellä pannun pohjalla kupillinen vielä. Luen pöydälle jääneen vanhan tiedotteen firman kesäjuhlista. Hiivin vähin äänin takaisin työpisteelle. Uusi nippu papereita. Vaihtaisinko työpaikkaa?

 

Työpaikalla viihtymiseen ja työmotivaatioon vaikuttaa useampi seikka. Jos molempien esimerkkityöpaikkojen työntekijä saisi hyvää palkkaa, saattaisi jälkimmäisen esimerkin työntekijä joka tapauksessa harkita työpaikanvaihtoa. Entä jos ensimmäisen esimerkin työntekijä ei uutena työntekijänä saa aivan huippu palkkaa, mutta tietää, että nykyisessä työpaikassa hänellä on mielenkiintoinen työ, mahdollisuus edetä ja kehittyä, palkkakin tulee vielä joskus nousemaan. Kaiken kruunaa hyvät suhteet työtovereihin ja esimiehiin. Todennäköisesti hän ei ole vaihtamassa työpaikkaa.  Joskus pelkkä huomenen sanominen ja kuulumisien kysyminen voi tuoda tiukankin työtahdin sekaan piristystä ja ylläpitää työyhteisön yhteishenkeä. Mikä tekee sinun työyhteisöstäsi hyvän paikan työskennellä. Mikä sinua työ sinua motivoi työssä? Käy vastaamassa kyselyyn, mitkä asiat edistävät työtyytyväisyyttä omasta mielestäsi!

https://forms.gle/QBsEhttHi3HdEtHo8