Etätyöskentely - helppoa vai myrkkyä?

29.4.2020

Viime aikoina ajat ovat olleet haastavat johtuen koronasta ja rajoituksista. Osa on joutunut, tai päässyt työskentelemään kotona etänä. Samalla on myös toimittu lastenvahtina ja kokkina, mikä ei ainakaan ole helpottanut työskentelyä. Miten etänä työskentely on vaikuttaa erilaisiin ihmisiin? Minkälaiselle henkilölle yksinään työskentely sopii parhaiten? Entä kenelle yksinään työskentely on myrkkyä? Ekstrovertti ajattelee usein ääneen, koska puhuminen selkeyttää ajatuksia. Hän saa myös energiaa vuorovaikutuksesta. Introvertti puolestaan muodostaa oman mielipiteensä valmiiksi ennen kuin kertoo sen. Introvertti saa energiaa omista ajatuksistaan.

Kotona työskentely voi siis olla energisoiva tilaisuus introvertille tehdä töitä. Mutta onko sellaista työntekijää olemassa, joka ei välillä kaipaisi töissä vuorovaikutusta ja kanssakäymistä ihmisten kanssa, esimerkiksi kahvitauolla. Tuleeko etätyöskentely lisääntymään tulevaisuudessa? Ainakin tässä vaiheessa se näyttää mahdolliselta. Entäpä ekstrovertit? He varmaan odottavat innolla takaisin töihin pääsyä. Yhteisiä keskusteluita ja kahvihetkiä. Toivottavasti tästä nykytilanteesta saadaan työpaikoille kokemusta, kuinka introverttien ja ekstroverttien työskentelyolosuhteet saadaan tehokkaiksi ja työntekijöitä palveleviksi. Silloin myös työnantaja saa työntekijöistään parhaan tuloksen irti, kun työskentelyolosuhteet ovat ideaaliset. Mutta miten voimme tunnistaa työntekijöiden työskentelytyylit ja niihin liittyvät vahvuudet?

LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmennukset ovat voimakkaasti oivalluttavia, käytännönläheisiä ja osallistavia. Tarjoamme konkreettisia työkaluja, joiden avulla erilaisuuden ja vahvuuksien hyödyntäminen tuodaan osaksi kaikkea toimintaa joka päivä. Kaikissa LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -valmennuksissa hyödynnetään LUONTAISET TAIPUMUKSET™ -analyysejä, joilla tunnistetaan ihmisen luontainen ajattelutyyli sekä niihin liittyvät vahvuudet.

Tsemppiä kaikille kotona työskenteleville!